Api Food
Kontynuujemy prezentację zespołów startupowych, tworzonych w ramach I edycji konkursu „Startup School UR”, realizowanego w ramach Projektu „Inkubator Innowacyjności 4.0”. Dzisiaj przedstawiamy propozycję "APIFOOD - „Be smart like a bee”.
Kontynuujemy prezentację zespołów startupowych, tworzonych w ramach I edycji konkursu „Startup School UR”, realizowanego w ramach Projektu „Inkubator Innowacyjności 4.0”. Dzisiaj przedstawiamy propozycję "APIFOOD - „Be smart like a bee”.
CELEM PROJEKTU
jest zindywidualizowana, prozdrowotna i funkcjonalna żywność na bazie pierzgi pszczelej.
Innowacyjność produktu polega głównie na wykorzystaniu unikalnego zestawu różnorodnych związków biologicznie aktywnych obecnych w pierzdze pszczelej do stworzenia zindywidualizowanego, ekskluzywnego produktu.
Konsument będzie miał możliwość samodzielnego doboru preferowanych składników dodatkowych. Produkt, razem z opracowaną przez nas strategią marketingową, będzie pełnił również funkcję edukacyjną, da możliwość tworzenia społeczności zainteresowanej żywnością funkcjonalną, zdrowym i ekologicznym sposobem życia oraz promocją i rozwojem współczesnego pszczelarstwa.
ZESPÓŁ
Dr Małgorzata Makarewicz (CEO)
Mgr inż. Katarzyna Pańczyszyn (COO)
Dr inż. Marek Zdaniewicz (CTO)
W najbliższych dniach przedstawimy kolejne propozycje, jakie powstały w ramach konkursu – „Startup School UR” (Projekt „Inkubator Innowacyjności 4.0”).
W przypadku chęci współpracy z Zespołem, prosimy o bezpośredni kontakt. Zachęcamy także do kontaktu z uczelnianym Centrum Transferu Technologii Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie oraz Centrum Innowacji Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie sp. z o.o., gdzie mogą Państwo uzyskać konkretne informacje na temat komercjalizacji rozwiązań.
Osoby do kontaktu:
mgr inż. Wojciech Przywała – Broker Technologii
e-mail: wojciech.przywala@innowacje-ur.pl
tel.: 12 662 48 53
mgr Wojciech Borówka – Broker Innowacji UR
e-mail: Wojciech.Borowka@urk.edu.pl
tel.: 12 662 48 53
UWAGA - zapraszamy do odwiedzenia BAZY TECHNOLOGII – AGRITECHMARKET.PL
WIĘCEJ na temat warsztatów „Startup School UR”.
Organizatorami I edycji „Startup School UR” byli: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie poprzez Centrum Transferu Technologii Uniwersytetu oraz Centrum Innowacji Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie Sp. z o. o. Wykonawcą spoza uczelni była firma Open Innovation House sp. z o.o.
Cykl warsztatów organizowany był w ramach Projektu pod nazwą „Inkubator Innowacyjności 4.0”, dofinansowanego z Programu pozakonkursowego „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach”, w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020.
Program pod nazwą „Inkubator Innowacyjności 4.0” realizowany jest w ramach projektu pozakonkursowego pn. „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach” w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014 – 2020 (Działanie 4.4).